Wedstrijdverslag Spirit 1 – Novio 1

Na de eerste overwinning op Victum 1 vorige week, moest Noviomagum deze week afreizen naar Voorthuizen. Het beloofde een zware wedstrijd te worden, aangezien vorig seizoen nog verloren was bij Spirit. De topschutter van Spirit, Sander, had het toen op de heupen en legde er maar liefst elf in. Novio was dus gewaarschuwd.

Bij aankomst bleek Spirit in ieder geval één onneembare vesting te hebben. Een Pokémon gym van level 10 bleek niet te verslaan. Hopelijk zou de wedstrijd beter gaan. Helaas verloor het tweede, het eerste had dus wat goed te maken. Met Mark tegen Sander en Eric en Victor in het andere vak (een gemiddelde lengte van 2 meter) begon de wedstrijd furieus. De eerste schoten van zowel Spirit als Novio vielen erin, waarbij vooral Novio goed uit de startblokken kwam. Na 13 minuten had Novio al 8x gescoord en een voorsprong van 8-3 te pakken. Spirit kreeg maar geen vat op de rebound in het vak met onze lange gasten en Mark zat er verdedigend zeer goed op. Aanvallend waren het vooral de dames van Novio die lekker scoorden. Op 9-3 ging er helaas een stipje mis (Victor), waarna Spirit enigszins terugkwam in de wedstrijd. Ook partij roepen in de aanval bleek niet al te handig, zeker niet als je het twee aanvallen achter elkaar doet. Ruststand na een raak schot van Inez was 6-10.

Het advies in de rust: Rustaaagh, het gaat goed, gewoon zo doorgaan. De tweede helft begon goed en na wat doelpunten heen en weer legde Karien er een doorloopbal in en scoorde Freek, die een dijk van een wedstrijd speelde, een afstandsschot wat de stand op 9-14 bracht. Spirit bracht toen ook maar een 2 meter lange gast in, waardoor de rebound iets beter verzorgd werd en ze terug begonnen te komen. De stand was 13-15 met nog tien minuten te gaan toen de beslissing viel; Hannah schoot 2 ballen achter elkaar in, waardoor het verschil weer opliep tot 4. Deze klap kwam Spirit niet meer te boven. Invalster Lieke had het slotakkoord met een raak afstandsschot en Spirit was verslagen met 15-19. De punten konden dus mooi mee terug naar Nijmegen en Noviomagum blijft vooralsnog ongeslagen. Doelpuntenmakers: Freek (3+3 stip), Hannah (4), Inez (3), Karien (2), Victor (2+0 stip), Mark (1), Lieke (1). Esther en Eric hebben beide, ondanks een zeer sterke wedstrijd, nul gescoord.

Graag zien we jullie bij de thuiswedstrijd volgende week thuis tegen ODIK om 15.30. En daarna: Pizzaaaaaaaaa!!!

spirit1_novio1_najaar_veld