Wedstrijdverslag ASVD 1 – Noviomagum 1

Wedstrijdverslag ASVD 1 – Noviomagum 1

Wedstrijdverslag ASVD 1 - Noviomagum 1

Na de eerste helft veld en een paar oefenwedstrijden stond afgelopen zaterdag de eerste wedstrijd op het programma voor de selectie van Noviomagum. Het waren meteen lastige uitwedstrijden, want ASVD stond op het veld bovenaan. Allereerst was het de beurt aan het tweede. ASVD 2 bleek echter net een maatje te groot voor Novio 2, de wedstrijd ging helaas, maar wel g(eh)eel terecht, verloren in 22-13. Toen was het de beurt aan het eerste. Met een gewijzigd team, mede door blessures (onder andere basisplaatsen voor Bas, Tom en Karin), begon Noviomagum enigszins onder de indruk aan de wedstrijd. ASVD had namelijk een heuse DOK-side met trommels, een mascotte, een ballonnenboog en de selectie kwam tussen vlaggen door het veld op. Er heerste dus een goede sfeer! De eerste schoten vielen er bij de tegenstander in, waardoor Noviomagum overdonderd werd in de beginfase. Al snel keek Noviomagum tegen een achterstand van 7-2 aan. Na nog wat treffers heen en weer was de stand 10-3, toen Noviomagum aan een heuse inhaalrace begon. Dankzij rake schoten van Bas (2x), Daan, Hanna en in de laatste seconde Tom, kwam Novio terug en werd er gerust met een stand van 10-8. Na de rust zette Noviomagum de goede lijn door en dankzij twee snelle doelpunten van Victor was de stand weer gelijk, alles was mogelijk. Helaas herpakte ASVD zich en liepen ze weer uit naar 15-11. Noviomagum richtte zich nog eenmaal op, Karin schoot raak en invaller Eric schoot meteen zijn eerste bal erin. Dichterbij dan 2 verschil kwam Noviomagum echter niet meer. Wel werd er in de laatste minuut, toen de wedstrijd al gespeeld was, nog een heerlijk blok gemaakt door Victor waar LeBron James jaloers op zou zijn geweest. In het korfbal betekent dit echter gewoon een dikke stip. Deze ging erin en bepaalde de eindstand op 20-17. Helaas verloren, maar er was goed gespeeld door Noviomagum.

Doelpuntenmakers: Victor 4, Bas 3, Karin 2, Daan 2, Esther 2, Tom 1, Hanna 1, Karien 1, Eric 1. Er kan met vertrouwen worden uitgekeken naar volgende week.

Graag zien we jullie allemaal tegemoet voor een leuke zaterdagavond korfbal, want het Eerste zal zaterdagavond om 21:00 thuis spelen in de Triangel.