Verslag Novio 1 – Kios 1

Hard werken wordt eindelijk beloond!

De tweede thuiswedstrijd van Noviomagum was tegen Kios (R). Daan opende de score met een mooie korte kans. Vervolgens scoorde Kios en Noviomagum afwisselend tot 5-4. De positiviteit en scherpte in het team zorgden ervoor dat Novio uit kon lopen en tot een ruststand van 11-6.

In de rust gaf Van den Bos zijn ploeg aan dat er vooral door moest worden geknokt, gaan voor elke bal, scherpte en felheid houden. Novio moest aanvallen goed blijven opzetten en passfouten moesten voorkomen worden.

Novio kon de score na de rust moeilijk uitbouwen. Maar door twee mooie afstandschoten van Freek, een doorloopbal van Inez en een schot van Esther bleef Novio toch op een mooie voorsprong staan, 16-9. De spelers van KIOS lieten hun hoofd niet hangen en kwamen tegen het eind van de wedstrijd toch dichterbij, het verschil was slechts 3. Een goed afgeronde vrije bal van Martijn R bepaalde de eindstand in 18-14.