Verslag Novio 1 – Revival 1

Het vlaggenschip van Novio mocht weer op een zaterdag aantreden. De zon scheen, de sfeer was ontspannen maar het eerste was gewaarschuwd. Waar spirit nog zo makkelijk won, zo moeilijk had Futura het tegen deze taaie tegenstande, die al zeer tevreden zal zijn met een plek in de middenmoot. De opdracht was dus duidelijk. Een snelle voorsprong en deze tegenstander is al snel afgeschud. Zo gezegd zo gedaan zou je zeggen. Novio nam al snel een voorsprong van 5-1. Niks aan de hand zou je denken. Maar niets bleek minder waar. Het was nog maar het begin van de wedstrijd dus Revival had dus nog ruim de tijd om deze achterstand weg te werken. En waar de aanvalsproductie van novio stokte ging het rendement van Revival omhoog. Zij zochten met geduldig spel de goede kansen en dit resulteerde in een 9-8 voorsprong voor de Nijmegenaren. De wedstrijd lag dus weer helemaal open, en wat heet, Revival rook bloed en nam al snel in de tweede helft brutaal de voorsprong 11-14. Met nog 20 minuten te gaan was er dus werk aan de winkel voor het vlaggenschip. Nu werden de rollen omgedraaid. Waar Novio op zoek ging naar de goede kansen verprutste Revival met te korte aanvallen de bal en zo kon Noviomagum in de slotminuten toch de wedstrijd naar zich toe trekken.

Onder het mom van slechte wedstrijden moet je ook winnen om bovenaan te eindigen heeft het vlaggenschip zichzelf een goede dienst bewezen want de concurrentie verloor, waardoor Noviomagum alleen bovenaan staat met 5 overwinningen uit 5 wedstrijden. Nu breken de weken van de waarheid aan. Het vlaggenschip mag aantreden tegen de nummer 4, Futura en een week later thuis tegen de nummer 2 DOS (w). Dus kom ons allemaal aanmoedigen in onze laatste thuiswedstrijd en absolute kraker voor de zaal.