Overlijdensbericht Tiny van Varik-Scholl

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

Overlijdensbericht Tiny van Varik-Scholl

Wat zo diep in het hart zit
kun je door de dood niet verliezen.
De herinnering aan een bijzonder mens
is geboren.

Tiny van Varik Overleden

Rouwkaart Tiny v. Varik

Wij zijn ontroerd door het overlijden van Tiny van Varik-Scholl. Erelid van KV Noviomagum. Tiny is 91 jaar geworden.

Tot haar overlijden was Tiny het oudste lid van Novio, zij was lid vanaf 1940. Ze was ruim 76 jaar lid. Velen kennen Tiny van haar trouwe aanwezigheid langs de lijn of in de zaal als Noviomagum haar wedstrijden speelden. Tot een poosje geleden altijd vergezeld door Diny vd Pol. Andre Niks en -wat langer geleden- Jo Janssen zaten vaak bij Tiny en Diny naast elkaar op de eerste rij.

Tiny vertelde nog regelmatig over haar beginjaren bij Novio. Ze was 14 jaar toen ze door haar broers en neven werd meegenomen naar het korfbalveldje aan de Driehuizerweg in Brakkenstein. Ze kwamen een dame tekort, Tiny moest maar even meedoen. Uitwedstrijden werden met de bus of de trein bezocht. Dat kostte soms wel een hele zondag. Er was geen telefoon: als je ziek was moest iemand van de familie dit persoonlijk gaan doorgeven. Tiny had toen de modevakschool afgerond en had als coupeuse een volledige betrekking.

Naast het korfballen was Tiny actief als bestuurslid, toen het wedstrijdsecretariaat en later een combinatie van beide. Alles bij elkaar heeft ze dit 40 jaar gedaan. Het persoonlijk contact met de leden vond ze het leukst.

De laatste jaren kwam Tiny trouw iedere algemene ledenvergadering naar het clubhuis om de Tiny van Varik Trofee uit te reiken. Deze trofee wordt ieder jaar uitgereikt aan een persoon die zich bovenmatig heeft ingezet voor onze vereniging.

Recent ging het met de gezondheid van haar goede vriendin Diny veel slechter. Toen Tiny wist dat Diny een nieuwe woonomgeving had gevonden en er goed voor haar wordt gezorgd, kwam er rust in haar. Het was goed zo, het was volbracht. Tijdens haar korte verblijf in Joachim en Anna zijn veel Novio-leden afscheid komen nemen van Tiny. In de nacht van 19 op 20 december is Tiny rustig ingeslapen.
[/av_textblock]