Noviomagum

Noviomagum is de oudste, grootste en best presterende korfbalvereniging in Nijmegen. In 1911 is de vereniging opgericht voor jong en oud, voor man en vrouw, voor recreanten en fanatiekelingen. Op dit moment hebben wij ongeveer 150 leden. Er wordt getraind op maandag en woensdag door de senioren. De dames-1 trainen ook op maandag en woensdag. De jeugd traint op woensdag en vrijdag. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld. De Dames-1 spelen hun wedstrijden op zondag.

Korfbal is een veld- en zaalsport. Vanaf november tot en met maart sporten we in de zaal. Dat doen we in diverse sporthallen in Nijmegen en omstreken. De andere maanden sporten we op ons kunstgrasveld aan Sportpark d’Almarasweg 33 in Nijmegen-Brakkenstein.

Naast korfbal worden er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo gaan we elk jaar met de jeugdleden op kamp, is er een playbackshow, een bingo en een filmavond. Hiernaast worden uiteraard nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd!

De jeugd heeft de toekomst. Vanaf een jaar of vijf zijn alle kinderen welkom. Samen met vriendjes en vriendinnetjes maken zij op zaterdagochtend bij de kangoeroes spelenderwijs kennis met het korfbal. Plezier maken staat voorop en toch, zonder dat zij het in de gaten hebben, wordt handigheid verkregen in het spelen met de bal.