Noviomagum houdt de punten in eigen huis 

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Nieuws

Gisteravond zag je iedereen denken: maar het is toch pas woensdag? Helaas nog geen weekend dus, maar gelukkig wel twee wedstrijden van 1 en 2 om lekker bij te gaan zitten. Spirit uit Voorthuizen kwam op bezoek om de eerder uitgestelde wedstrijden in te halen. Een zeer bekende tegenstander waar de selectie vorig jaar alleen al 4 wedstrijden tegen gespeeld heeft. Desondanks zijn er bij beide teams meer dan genoeg mutaties geweest sinds de zomerstop om dit weer een interessante ontmoeting te laten zijn. 

Het 2e mocht het spits afbijten. Helaas voor ons was het Spirit dat dit veel beter deed. De openingsfase van de wedstrijd was compleet voor de bezoekers, die begonnen met een zeer scherpe afronding, zeker van achter de korf. Door twee goals van Stefanie bleef Novio de eerste paar minuten bij tot 2-3, maar nog geen 5 minuten later stond er 3-7 op het scorebord. Novio werd gelijk tegen de muur gedrukt, het werd zaak om Spirit niet zo vroeg in de wedstrijd al uit te laten lopen. Hanna besefte dit als geen ander,  scoorde in het vervolg van de eerste helft maar liefst 3 afstandsschoten, maar Novio kreeg het gat niet dicht. Sterker nog, door het uitstekende schotpercentage van de tegenstander moest het uit de tenen van de ploeg komen om het gat niet nóg groter te laten worden. Matthieu knalde vlak voor het rustsignaal vanaf zo’n 20 meter nog een keer vol naar binnen en rondde prachtig af met een enkelhandige doorloopbal, maar het verschil was bij de rust nog steeds 5 goals: 9-14. Zaak dus om bij de start van de tweede helft snel dichterbij te komen. Het omgekeerde gebeurde. Na een kwartier spelen had Spirit de voorsprong uitgebouwd naar 11-19, en was de wedstrijd wel zo’n beetje beslist. Eindstand zou uiteindelijk een 17-22 overwinning voor Spirit worden. Daar was verder niks op aan te merken, zij speelden een sterke wedstrijd en waren een maatje te groot voor Novio 2, dat een goede wedstrijd bij Victum helaas geen vervolg kon geven. 

Dan het 1e, dat in de laatste 4 wedstrijden tegen Spirit slechts één verliespunt had opgelopen. Wellicht een goede tegenstander na twee verliespartijen op rij. Daarvoor trad het wel aan met een flink gewijzigde opstelling. Eric en Cristel mochten voor het eerst dit seizoen in de basis beginnen, Freek was terug van vakantie, en Kirsten maakte haar officiële debuut bij Noviomagum. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op, beide ploegen tastten de tegenstander af voor de beste kansen, en het scoringsgeweld van de vorige wedstrijd was hier nog niet zichtbaar. Novio sloeg wel een klein gaatje naar 4-2 via, Eric, Daan en twee strafworpen van Freek. Dat gaatje kreeg Spirit op 6-5 bijna weer dicht, maar vervolgens leidde de eerste goal in de hoofdmacht van Kirsten een fase in waarin Novio makkelijker de korf vond dan de tegenstander. Het liep uit naar een 11-7 voorsprong bij de rust. Vooral Eric speelde een sterke helft, met 4 goals, waar vooral een vrije bal waarbij hij met een schijnpass een tegenstander compleet de verkeerde kant op stuurde langer bij het publiek zal blijven hangen. Na de rust weet je dan dat Spirit gelijk aan zal zetten, maar Daan gooide direct het allereerste schot van de tweede helft binnen. Vervolgens werd de afronding van de thuisploeg minder, en werd Spirit niet verder op de pijnbank gelegd. Karien scoorde een mooie doorloopbal (met twee handen!) en Daan en Rein kregen de handen van de toeschouwers op elkaar door allebei met een splijtende pass een assist voor een korte kans van de ander te verzorgen. Spirit kwam nog terug tot 17-15, maar Freek gooide eerst zijn karakteristieke “pannenkoek” bal binnen, om vervolgens met een flipperkast doorloopbal erachteraan de wedstrijd te beslissen. Kirsten, nogmaals Freek en Esther gooiden vervolgens de wedstrijd definitief op slot. Eindstand: 22-18. Na twee moeizaam te verdragen verlies partijen nu dus weer een overwinning, waardoor Noviomagum gelijk een gaatje slaat met de onderste regionen. Aankomende zaterdag kan alweer verder gewerkt worden aan het puntentotaal, dan komt de selectie van Phoenix uit Zoetermeer naar Nijmegen. Hopelijk zien we velen van jullie weer langs de lijn! 

 

Goals Noviomagum: 

Freek 6x, Daan 5x, Eric 4x, Esther 2x, Karien 2x, Kirsten 2x, Rein 1x