Novio wint ook van Olympus ’58

Op de laatste zondag van november stond het eerste van Olympus ’58 op het programma. Een wat onberekenbare ploeg in de poule, die hun twee punten na drie wedstrijden tegen Atalante hadden gepakt.

Novio had geen beste start en kwam met 2-0 achter na slechts twee schoten van Doetinchemse kant. Daarna echter werd de achterstand weggewerkt met doelpunten van Freek en Rein. De rest van de wedstrijd kwam de winst voor Novio niet meer in gevaar: bij rust was het 9-13 en direct na de rust liep Novio uit tot 9-17 door twee strafworpen en doelpunten van Esther en Daan.

De wedstrijd zelf had met vlagen weinig met korfbal te maken, het aantal overtredingen aan met name de zijde van Olympus was zeker de tweede helft niet op de vingers van twee handen te tellen. Maar Novio hield het hoofd koel en boekte een zakelijke 14-20 overwinning. Niet de dertig gehaald dit keer, maar wel de punten meegenomen naar Nijmegen.

De komende twee weken staan belangrijke wedstrijden op het programma: DKOD uit op zaterdag en de week daarop Atalante thuis. Het eerste kan dan alle steun gebruiken, dus komt allen om te supporteren!