Novio 1 kampioen

Wat staat er in De Gelderlander;

Alleenheerser pakt langverwachte titel Korfballers Noviomagum pakken na twaalf achtereenvolgende zeges de titel in de tweede klasse.

door Sander Janssen NIJMEGEN

– Champagne, bier, taart, slingers, ballonnen en een volle tribune met fans. Het was zaterdagavond feest bij de korfbal¬lers van Noviomagum. Met de 18-8 winst op DKOD kroonde de ongeslagen Nijmeegse ploeg zich, twee duels voor het einde van de competitie, tot kampioen van de tweede klasse.

De titel in de tweede klasse werd groots gevierd. Na de wedstrijd te¬gen DKOD knalden enkele spe¬lers de champagneflessen open en was het tijd voor het langver¬wachte feest. „Dit voelt echt top”, vertelde speelster Esther Sluijer, terwijl ze een stuk taart aangebo¬den kreeg. „We hebben het sa¬men gedaan, dat vind ik mooi.”

Het was al vroeg duidelijk dat de titel naar Noviomagum zou gaan. De ploeg won tot nu toe alle twaalf duels. Het klusje moest in eigen huis tegen DKOD wel nog even worden geklaard. „We wa¬ren van tevoren wel even gespan¬nen, hoor. Maar we hebben geen moment het idee gehad dat het fout zou gaan.”

Daar leek het ook geen moment op in sporthal de Triangel in Lent. De ietwat magere 7-2 rust-stand werd in de tweede helft uit¬gebreid tot 18-8. „De aanvallen in de eerste helft liepen wel goed, maar de bal viel er niet in. Maar we bleven rustig na de rust. Ons eigen spel blijven spelen. De eer¬ste bal vloog er meteen in en een paar minuten later stonden we dik voor. Toen wist de tegenstan¬der ook wel dat het niks meer ging worden.”

En dat is eigenlijk het hele sei¬zoen al het verhaal bij Novioma¬gum. Tegenstanders komen met goede moed richting Nijmegen en gaan met een illusie armer weer terug. Noviomagum is voor elke ploeg een maatje te groot. Maar volgens volgens Sluijer zegt de ranglijst lang niet alles over het seizoen. „Het lijkt allemaal zo simpel, maar we hebben ook min¬dere weken gehad, waarin we slechtere wedstrijden speelden. We bleven sterk en wonnen toch, dat is ook de kracht van dit team. We doen het samen en er is een goede sfeer.”

Ook het publiek werd na de over¬winning op DKOD bedankt door de korfballers van Noviomagum. „Ze geven je extra motivatie. Naar¬mate het seizoen vorderde en we steeds meer wonnen, kwamen er ook meer mensen kijken. Het leeft bij de club.”

Trainer Wilco van den Bos loofde de 20-jarige Sluijer na afloop van de wedstrijd om haar ontwikke¬ling dit seizoen. Dat compliment nam ze blozend aan. „k doe mijn best. Hij heeft me het vertrouwen gegeven in het begin van het sei¬zoen. Maar we zijn gelukkig niet afhankelijk van één speler. Ieder¬een doet mee. Ik ben een all¬round- speelster. Van alles doe ik een beetje. Dus niet per se aanval¬len of verdedigen.”

Sluijer is bezig aan haar tweede seizoen bij Noviomagum. Daar wil ze graag nog enkele aan toe-voegen. „We gaan nu eerst het veld weer op. Daar zullen we ook sterker zijn, denk ik. We ontwik¬kelen ons constant. Nu moeten we doorzetten, dan kunnen we ook in de eerste klasse groeien.”