Kamp ... hoe werkt dat?

Ieder jaar gaan wij een weekend lang op kamp met kinderen in de leeftijd van 6 t/m 19 jaar. Een gevarieerde groep dus. Er gaan een hoop bekende gezichten mee, zowel bij de leiding als bij de deelnemers. Voor de kinderen die voor het eerst mee gaan, is het natuurlijk extra spannend.

Als we zijn aangekomen bij het kampgebouw wordt er in de slaapzalen een plekje gezocht om te slapen. Op de eerste avond worden de kinderen in groepjes verdeeld door middel van een spel. Hierbij verdelen we de teams (en familieleden) over verschillende groepjes en proberen we ervoor te zorgen dat iedereen in een zo’n gezellig mogelijk groepje zit. Hierdoor leren de kinderen elkaar allemaal kennen. Je zit altijd wel bij iemand uit je eigen team. Tussen de spellen door hebben de kinderen genoeg tijd om hun vriendjes/vriendinnetjes van thuis op te zoeken en ook tijdens spellen kunnen ze samen plezier maken.

Tijdens het kamp doen we de hele dag door verschillende spellen in het bos, rond het kamphuis of op een andere locatie. Deze spellen doe je steeds met je eigen groepje en soms samen met een andere groep. Ieder groepje heeft vaste leiding die mee gaat met de spellen. Zij zijn ook je aanspreekpunt voor als je ergens mee zit. Met wie je in een groepje zit blijft tot aan het kamp geheim!

Vanwege de bosrijke omgeving controleren we in de avond ALLE kinderen op teken, We zullen dit noteren en de ouders krijgen na het kamp een lijst mee zodat er thuis nog extra gecheckt kan worden.

Op zondagavond sluiten we ons kamp altijd af met een bonte avond en een gezellig, warm en hoog kampvuur.

Ongeveer 2 maanden van tevoren ontvangen al onze jeugdleden een uitnodiging om zich in te schrijven voor kamp. Een aantal weken voordat we op kamp gaan ontvangen alle kampdeelnemers (en ouders) een brochure waarin alles nogmaals wordt uitgelegd, ook zal de leiding die dat jaar mee gaat zich in deze brochure voorstellen. Hier vind je de brochure van dit jaar. Verder nog vragen? Neem dan contact op met de jeugdcommissie.

Wij hebben er altijd superveel zin in! Hopelijk jij ook!

previous arrow
next arrow
Slider