Wat is korfbal?

Korfbal, de familiesport bij uitstek, is vanaf de oprichting in 1903 uitgegroeid naar een sport waarbij aan de top keihard wordt gepresteerd en Nederland al een aantal jaar regerend wereldkampioen is. Dat samen sporten komt bij jong en oud nog eens dubbel tot uiting doordat korfbal, als enige teamsport volledig gemengd gespeeld word. Per team net zoveel jongens als meisjes en net zoveel mannen als vrouwen. En voor allemaal gelden dezelfde spelregels.

De jeugd heeft de toekomst. Vanaf een jaar of vijf zijn de jonkies al welkom. Samen met vriendjes en vriendinnetjes maken zij bij de welpen spelenderwijs kennis met het korfbal. Plezier maken staat voorop en toch, zonder dat zij het in de gaten hebben, wordt handigheid verkregen in het spelen met de bal.

Noviomagum is de oudste, grootste en best presterende korfbalvereniging in Nijmegen. in 1911 is de vereniging opgericht voor jong en oud, voor man en vrouw, voor recreanten en fanatiekelingen. Er wordt getraind op woensdag en vrijdag door de senioren en de oudere jeugd. De jongere jeugd traint alleen op vrijdag. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld door de jeugd en op zondag door de senioren. Naast korfbal worden er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo gaan we elk jaar op kamp en is er een playbackshow. Hiernaast worden uiteraard nog veel meer leuke middagen georganiseerd.