Wat is korfbal?

Korfbal, de familiesport bij uitstek, is vanaf de oprichting in 1903 uitgegroeid naar een sport waarbij aan de top keihard wordt gepresteerd en Nederland al een aantal jaar regerend wereldkampioen is. Dat samen sporten komt bij jong en oud nog eens dubbel tot uiting doordat korfbal, als enige teamsport volledig gemengd gespeeld word. Per team net zoveel jongens als meisjes en net zoveel mannen als vrouwen. En voor allemaal gelden dezelfde spelregels.

De jeugd heeft de toekomst. Vanaf een jaar of vijf zijn de kinderen al welkom. Samen met vriendjes en vriendinnetjes maken zij op zaterdagochtend bij de kangoeroes spelenderwijs kennis met het korfbal. Plezier maken staat voorop en toch, zonder dat zij het in de gaten hebben, wordt handigheid verkregen in het spelen met de bal.

Noviomagum is de oudste, grootste en best presterende korfbalvereniging in Nijmegen. In 1911 is de vereniging opgericht voor jong en oud, voor man en vrouw, voor recreanten en fanatiekelingen. Er wordt getraind op maandag, woensdag en vrijdag door de senioren. De jeugd traint op woensdag en vrijdag. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld.

Korfbal is een veld- en zaalsport. Vanaf november tot en met maart sporten we in de zaal. Dat doen we in diverse sporthallen in Nijmegen eo. De andere maanden sporten we op ons kunstgrasveld aan Sportpark d’Almarasweg 33 in Nijmegen-Brakkenstein.

Naast korfbal worden er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo gaan we elk jaar met de jeugdleden op kamp en is er een playbackshow. Hiernaast worden uiteraard nog veel meer leuke activiteiten georganiseerd.