Noviomagum sluit 2017 af met volle buit 

Alweer de laatste officiële wedstrijden van 2017 stonden op het programma. In gloednieuwe (inschiet)shirts en broekjes speelde het 2e hun wedstrijd tegen laagvlieger DOS-WK 2, en vervolgens het 1e tegen Telstar, dat een plekje boven Novio te vinden is op de ranglijst. 

Zoals altijd eerst het 2e, dat zeker geen punten zou mogen laten liggen mocht het nog enigszins aansluiting willen houden met de bovenste regionen. En al vroeg in de wedstrijd bleek dat Novio 2 een maatje groter was dan hun tegenstander. Via Stefanie (2x) Mikki, Anne en Michiel (2x) stond er al snel een 6-2 tussenstand op het scorebord. DOS-WK sputterde toen nog even tegen, kwam terug tot 6-4, maar vervolgens gaf Novio 2 vol gas. In deze fase was de ploeg in alle facetten sterker: meer rebounds, meer kansen en veel meer goals. De gasten konden tegen de sprint van 9 goals slechts 2 treffers zetten, dus gingen de ploegen aan de thee met een 15-6 ruststand. Een gelopen wedstrijd dus, maar Novio 2 ging op zoek naar een extra uitdaging: 30 goals maken. En dat was te zien in het spelbeeld: Novio 2 creëerde ontzettend veel goede kansen, combineerde af en toe de tegenstander helemaal moedeloos, maar ja, soms draaien de schoten dan net de korf uit. Via een 18-8 tussenstand stond er later 24-9 op het scorebord. Michiel was in de tweede helft bijzonder scherp, hij zou bijna geen enkel schot missen in het tweede bedrijf, en eindigen op 9 goals. Twee van zijn goals in de slotfase zorgden voor de eindstand: 28-12. Een zeer duidelijke overwinning, met jammer genoeg net geen 30 doelpunten. Daarvoor was de scherpte, net als de spanning, misschien teveel verdwenen in de tweede helft. 

Dan de hoofdmachten van Novio en Telstar. Hier zouden de verschillen waarschijnlijk niet zo groot worden, gezien de kleine onderlinge verschillen op de ranglijst. Novio startte goed aan de wedstrijd, de eerste twee aanvallen leverden gelijk 2 goals op van Mark en Freek. Maar vervolgens toonden beide ploegen aan veel moeite met scoren te hebben, en ging het afrondingspercentage hard omlaag. Telstar kwam uiteindelijk op voorsprong bij 5-6, totdat Daan er definitief genoeg van had: hij schoot de gelijkmaker binnen. En goals van Daan, daar zouden er nog veel meer van komen. Tot 8-8 bleef het gelijk op gaan, maar vlak voor de rust sloeg Novio een belangrijk gat van 4 goals, waarbij alle heren elk één keer scoorden. Ruststand zou uiteindelijk 12-9 worden. Zouden de Nijmegenaren stand houden in de tweede helft? Op 12-10 zorgde Daan er met twee rake schoten hoogstpersoonlijk voor dat er weer een gat van 4 kwam. En op die manier ging de wedstrijd eigenlijk constant voort: Telstar probeerde terug te komen, maar Novio hield ze steeds op afstand. Peta (ingevallen door een blessure van Cristel) schoot haar eerste bal gelijk raak voor de 20-15, waarna het gat bleef schommelen rond de 4 goals. Daan liet nog maar eens zijn vorm van de dag zijn met een raak schot en een schitterende doorloopbal met 1 hand, en bij 25-19 was het definitief beslist. Het slotakkoord was passend voor de uitblinker van de dag: met nog maar eens een raak schot, zijn 11e van de dag, bepaalde Daan de eindstand op 27-21. Een overwinning waar vlak voor de rust de basis voor werd gelegd, en later eigenlijk nooit meer écht in gevaar kwam. En 27 goals maken als je het in veel fases van de wedstrijd toch erg moeilijk had om het balletje door de mand te gooien is dan zeker niet slecht. 

Voor nu zit de competitie er voor 2017 op. Maar er rest nog wel één groot feest voordat we aan de bubbels gaan: op vrijdag 22 december komt het nationale team van China weer langs voor oefenwedstrijden! Ditmaal speelt de selectie twee keer tegen het beste wat China te bieden heeft: vanaf 19:00u beginnen de wedstrijden in sporthal de Triangel. We hopen dat jullie, net zoals vorig jaar, in grote getale langs komen om er een groot feest van te maken. Tot dan! 

 

Doelpunten Noviomagum: 

Daan 11x, Freek 4x, Mark 3x, Rein 3x, Kirsten 2x, Cristel 1x, Esther 1x, Inez 1x, Peta 1x