Noviomagum revancheert zich tegen Victum

Een stralend zonnetje en warme temperaturen tijdens de eerste thuiswedstrijden van het voorjaar, waar de selectie van Noviomagum die van Victum uit Houten ontving op de d’Almarasweg. In de heenwedstrijden wist het 2e te winnen van de reserves van Victum, maar pakte het vlaggenschip uit Houten wel de overwinning op die van de Nijmegenaren. Zou het deze keer anders zijn?

Zoals gebruikelijk eerst het 2e. Dat trad met een aantal afwezigen en zwakken met een uitgedund team aan, wat al vroeg in de wedstrijd een probleem werd toen ook Tom de strijd moest staken nadat zijn knie hem in de steek liet. Bij een tussenstand van 2-2 kwam voor hem Erwin in het veld, die al een slopende wedstrijd met het 3e erop had zitten. Novio 2 had het erg moeilijk in de eerste helft, het speelde slordig, met vooral een slechte passing, bij tijd en wijlen met weinig energie, en het wist Victum 2 het geen moment écht moeilijk te maken. De bezoekers liepen zo uit via 3-6 naar een 5-7 ruststand. Wellicht nog niet veel aan de hand, maar de mindset zou toch sterk moeten veranderen wilde Novio nog een goede indruk gaan achterlaten in het veld. En dit gebeurde ook in de start van de tweede helft, Nicole viel in en Anne wisselde van vak voor nieuw elan in het eerste aanvalsvak. Hoewel Victum eerst nog uit wist te lopen naar 8-12, wist Novio opeens meer kracht in de wedstrijd te leggen. Via doelpunten van Anne, Matthieu, Kim en Nicole trok het zomaar de stand op 12-12 weer helemaal gelijk. Maar ondanks deze demarrage wist de ploeg het momentum vervolgens niet mee te nemen. Sterker nog, Victum scoorde vijfmaal op rij, en besliste zo de wedstrijd. Doelpunten van Erwin (die ondanks de vermoeidheid zeer verdienstelijk inviel), Anne, Michiel en Kim waren niet genoeg om het tij meer te keren, en Victum won verdiend met 18-21. Zuur voor de Nijmeegse reserves, die slecht voor de dag kwamen en zo onnodig, maar terecht, hun tegenstanders zich zagen revancheren voor hun verlies in Houten.

Dan de hoofdmachten, waar Victum 1 het vooralsnog lastig heeft om punten te halen, maar de vorige keer wel de punten in eigen huis binnen haalde tegen de Nijmegenaren. Daar wilde Novio zich op zijn beurt natuurlijk van herstellen. Rein schoot direct zijn eerste schot binnen, waarna Mark na de gelijkmaker van Victum tweemaal raak schoot van zijn favoriete plekje achter de korf: 3-1. Mikki liet zich vervolgens in de verdediging niet van zijn scherpste kant zien, waardoor Victum gelijk kon komen. Gelukkig was zijn vakmaatje Mark er om de fouten te herstellen, hij schoot weer tweemaal raak van afstand: 5-3. Eric scoorde vervolgens met een doorloopbal de 6-3, en het gat was geslagen! Later in de wedstrijd bij een stand van 7-5 plaatste Novio vervolgens opnieuw een goede demarrage: Rein schoot raak, Kirsten rondde een kleine kans af, Mark scoorde opnieuw van afstand in een sterk persoonlijk optreden, en Mikki kwam beter in de wedstrijd nadat hij een kans onder de korf in twee keer afmaakte: 11-5. Gaf Victum zich dan gewonnen? Nog niet, het verkleinde de marge naar 11-8, en dus moest de focus nog niet verslappen bij de Nijmegenaren, die nog niet in veilige haven waren. Maar het begon toch wel aanzienlijk moeilijker te draaien bij de thuisploeg, en er moest nog duidelijk een tandje bij! Rein was moegestreden en liet zich vervangen door Daan, die nadat Mikki eindelijk een doelpunt produceerde voor het andere vak, gelijk zijn eerste twee afstandsschoten door de korf gooide: 14-8. Mikki leek vervolgens eindelijk weer in de vorm te komen die hij de laatste weken tentoonstelde: na eerst een afstandsschot gemaakt te hebben scoorde hij ook nog een doorloopbal, waarna Peta met haar eerste goal van de wedstrijd die direct in het slot gooide: 17-11. Daan en nogmaals Mikki sloten de productie uiteindelijk af, wat zorgde voor een 19-13 eindstand. Geen opzienbarend niveau in de aanzienlijke hitte op het speelveld, en de verslapping in het begin van de tweede helft zal zeker een aandachtspuntje zijn. Desalniettemin was Noviomagum ditmaal zeker de terechte winnaar, en werd het de tweede ploeg die zich die middag zou revancheren voor de wedstrijd van de heenronde. Novio blijft hierdoor tweede in de competitie, terwijl Victum 1 de rest van de competitie hard zal moeten werken om lijfsbehoud veilig te stellen. Aankomende zaterdag zijn er opnieuw thuiswedstrijden, Noviomagum ontvangt dan de selectie van CSL uit Britsum.

Mikki 6x, Mark 5x, Daan 3x, Rein 2x, Kirsten 1x, Peta 1x, Eric 1x