Noviomagum pakt vier punten tegen Phoenix

In het zonovergoten Zoetermeer speelde de selectie van Noviomagum wedstrijden tegen de selectie van Phoenix. De laatste keer dat deze twee clubs elkaar ontmoetten wist Novio beide wedstrijden te winnen, en dat was iets wat ze deze week wel opnieuw konden gebruiken. Novio 2 had immers nog niet gewonnen sinds de terugkeer op het veld, en Novio 1 was de veegpartij in de laatste wedstrijd tegen CSL nog zeker niet vergeten…

Zoals altijd trad het tweede als eerste binnen de lijnen. De wedstrijd startte furieus, Phoenix 2 schoot in de eerste aanval gelijk raak, waarna Tom een lange tegenaanval ook bekroonde met een rake vrije bal: 1-1. De openingsminuut was echter geen graadmeter voor de rest van de wedstrijd, waarin de afronding niet op een erg hoog niveau lag. Anne en Mikki scoorden, waarna een strafworp voor beide ploegen de 2-4 tussenstand tot gevolg had. Gesteund door het sterke verdedigende werk van het eerste aanvalsvak (dat in de startsamenstelling geen enkel doelpunt zou incasseren!) kon Novio in een fase waarin het scoren moeilijk ging wel uitlopen: Stefanie schoot raak, Anne maakte een mooie doorloopbal, waarna twee schoten van Matthieu en Tom het verschil vergrootten naar 2-8. Een vrije bal van Anne bepaalde de ruststand uiteindelijk op 2-9. Al een aardig gat, en dat ondanks opnieuw een matig rendement op de gecreëerde kansen. Dat was een punt dat de ploeg in de tweede helft beter wilde gaan doen. Anne schoot snel na rust nog maar eens raak, beide ploegen mistten een strafworp, waarna Kim na lang wachten scoorde met haar typische omdraaibal: 3-11. Nadat Mikki had laten zien hoe stippen ook weer moesten, mocht Rein invallen, maar het was Anne die maar weer eens raak schoot: 3-13. Vervolgens betrad ook Michiel het veld, die na een paar weken Afrika gelijk zijn eerste schot door de korf gooide. Kim maakte nog een knappe doorloopbal, Mikki schoot nog een goal binnen, en uiteindelijk sloot de derde invaller Tjeu (wie zegt dat 7 heren teveel is in één team?) met een bal onder de korf de wedstrijd af op 5-17. Ein-de-lijk weer eens punten voor Novio 2, dat nu ook mathematisch veilig is voor degradatie.

Dan de hoofdmachten, in een wedstrijd waarin vooral Novio een nare nasmaak weg wilde werken. Eric opende de score met een technisch uitdagende manier van schieten, wat een gelijk opgaande openingsfase inluidde. Na goals van Freek, Mark, Daan en Hanna (die laatste onder luid protest van Eric) stond het later 5-5. Maar vanaf dat moment kreeg Novio de wedstrijd meer onder controle. Phoenix wist minder makkelijk tot scoren te komen, en Novio wist weg te lopen ondanks dat Phoenix veel meer energie en vechtlust in de wedstrijd legde. Via twee goals van Freek, een omdraaibal van Cristel, een schot van Mark (waarom laten ze die nog vrij staan aan de achterkant…?), scoorde Freek nogmaals met een voor hem typische toverbal de 6-10. Het werd vervolgens op het veld steeds vervelender, doordat beide teams steeds verder gingen in het aan gaan van de duels, maar Phoenix kon die adrenaline niet omzetten in een comeback. Karien schoot haar eerste schot binnen na net terug gekomen te zijn uit Dubai, Freek scoorde een strafworp, en de ruststand zou uiteindelijk 8-13 worden. In de beginfase zorgde Freek in zijn eentje er hoogstpersoonlijk voor dat Phoenix het niet opnieuw spannend zou gaan maken, hij scoorde driemaal tot de tussenstand van 12-16. Dat trucje beviel Eric wel, en hij besloot toen maar lekker mee te gaan doen. Vier rake schoten van hem (en nog een goal van Freek tussendoor om het af te leren), en Novio had de buit definitief binnen. Kirsten zorgde met een korte kans ervoor dat er toch nog een dame op het scoreformulier terecht kwam in de tweede helft. Dat bleek ook het slotakkoord: 17-22. Mark werd daarna 2 seconden voor tijd onder luid gelach en applaus nog symbolisch gewisseld, want het kan natuurlijk niet dat Mark een wedstrijd in het eerste helemaal uit zou spelen… Het rondje bier wat hij daardoor niet hoefde te geven aan zijn teamgenoten kwam daardoor op de rekening van coach Wilco. Een heleboel meer glimlachjes op de gezichten aan het einde van deze middag. Het was al te lang geleden dat beide ploegen eens tegelijkertijd wisten te winnen. De volgende speelronde (na opnieuw eerst een week vrij) is ook gelijk de laatste thuiswedstrijd van het jaar. Dan ontvangen de Nijmegenaren de selectie van MIA uit Amersfoort. Tot dan!

Freek 9x, Eric 5x, Daan 2x, Mark 2x, Cristel 1x, Hanna 1x, Karien 1x, Kirsten 1x