Noviomagum pakt belangrijke punten bij Rigtersbleek 

Dit weekend speelde de selectie twee wedstrijden tegen de selectie van Rigtersbleek in Enschede. Voor het 2e was een overwinning nodig om nog enigszins hoopvol naar boven te kijken, voor het 1e een zeer belangrijke wedstrijd om weer afstand te nemen van de onderste regionen op de ranglijst. 

Zoals altijd eerst het 2e. Waar in de vorige wedstrijd tegen Rigtersbleek de ploeg het kwaliteitsverschil snel uit wist te drukken op het scorebord, lukte dat deze keer maar moeizaam. Hoewel de aanvallen lang niet altijd slecht waren, en de kansen die genomen werden ook niet, was de afronding zeer matig. Hierdoor worstelde de ploeg meer met zichzelf dan met de tegenstander. Via een schot van Cris en een strafworp van Matthieu liep de ploeg uit naar 2-4, en later scoorde aanjager Hanna twee belangrijke schoten om Novio 2 op vier doelpunten verschil te zetten: 3-7. Vlak voor de rust deed Rigtersbleek nog wat terug waardoor de ruststand 4-7 zou worden. In de rust dus optimisme over het verdedigende werk (slechts 4 goals tegen), maar aanvallend moest het een stuk beter om de wedstrijd snel te beslissen. Na de rust liep Novio nog wat verder uit naar 5-11, mede gesteund door 3 goals van de andere aanjager Tjeu, en dat voelde al als de beslissing in de wedstrijd. Rigtersbleek 2 sputterde nog even tegen tot 8-12, maar toen Hanna en Tjeu er allebei nog eentje bijschoten, en later Sanne in 2 aanvallen met 2 schoten ook 2 goals maakte was de wedstrijd op 9-17 in het slot gegooid. Verrassend genoeg bleek die stand 10 minuten voor het laatste fluitsignaal ook de eindstand, een karakteristiek einde voor een matige wedstrijd. Met de overwinning blijft Novio 2 nog een beetje in de buurt van koploper DVO 4, maar zal het volgende week in de kraker tegen Spirit 2 een overwinning moeten halen om die druk vol te houden. 

Dan de hoofdmachten, in een echte “vierpuntenwedstrijd”: bij een overwinning van Noviomagum zou het een gat slaan met Rigtersbleek en de andere ploegen onderin, voor Rigtersbleek een belangrijke pot om in punten gelijk te komen met de Nijmegenaren. Het begin van de wedstrijd was voor de ploeg uit Enschede, dat snel uit liep naar een 3-0 voorsprong voordat Kirsten met een afstandsschot wat terug kon doen. Dat gaatje van twee doelpunten hield Rigtersbleek lang vast, in een wedstrijd met weinig goals trokken Daan en Rein 10 minuten voor de rust de stand pas gelijk op 6-6, waarna Peta de eerste voorsprong voor Noviomagum binnen schoot. Een sterkere fase van de thuisploeg voor de rust zorgde ervoor dat zij weer het momentum over konden nemen en met een voorsprong gingen rusten: 12-10. Een moeizame wedstrijd van Novio, waar het scorend weer moeizaam ging maar ook verdedigend er veel foutjes in het spel slopen. Rein moest in de rust de strijd staken, maar invaller Mikki liet zich gelijk zien door een sterke rebound onder de korf mooi binnen te werken. Maar Rigtersbleek bleef Novio op afstand houden, de ploeg kreeg dat gaatje van 2 goals voor een lange tijd maar niet dicht. Op 17-14 sloeg dat ineens om, een mooie doorloopbal met 1 hand van Mikki, een schot van Cristel en een strafworp van Freek zorgden dan eindelijk voor de gelijkmaker: 17-17. Rigtersbleek liep echter weer uit naar 19-17, voordat eerst Cristel met een pijlsnelle doorloopbal het verschil terug bracht, en daarna de zeer moeizaam schietende Freek een heuse toverbal van afstand door de korf gooide voor de 19-19. De spanning was nu om te snijden in de laatste 10 minuten van deze belangrijke wedstrijd: Rigtersbleek miste voor de tweede maal een strafworp voordat het alsnog op 20-19 kwam. Kirsten egaliseerde vijf minuten voor tijd weer tot 20-20. Vervolgens schoot Cristel de 20-21 binnen, waarna andere invaller Eric 2 minuten voor het einde de beslissende 20-22 scoorde. Rigtersbleek kwam nog terug tot één doelpunt verschil, maar wachtte vervolgens veel te lang met het maken van een bewuste overtreding, waardoor Novio simpel de schotklok uit kon spelen: eindstand 21-22 in het voordeel van de Nijmegenaren. Hierdoor vinden we ook Novio 1 terug op de derde plek, met gelukkig wat ademruimte met de onderste ploegen, maar helaas ook ver verwijderd van koploper ODIK. Volgende week spelen we weer thuis, dan tegen de selectie van Spirit. En als het verleden één ding heeft bewezen, is het wel dat die wedstrijden altijd zeer vermakelijk zijn. Dus hopelijk zien we jullie allemaal in de Triangel! 


Doelpunten Noviomagum: 

Kirsten 4x, Cristel 3x, Freek 3x, Mark 3x, Peta 2x, Daan 2x, Mikki 2x, Rein 2x, Eric 1x