Noviomagum kan ODIK niet afstoppen 

Afgelopen zaterdag speelde de selectie van Noviomagum de op één na laatste wedstrijden van dit zaalseizoen, het 2e speelde tegen Wageningen 6, het 1e trad aan tegen de nog foutloze kampioen ODIK. Voor geen van beide wedstrijden stond er nog iets op het spel (zoals ze bij de NOS zouden zeggen: “het ging om een pakje Pokémonkaarten…”). Maar uiteraard werden alle teams gemotiveerd door de altijd aanwezige sportieve prestige! 

Zoals altijd mocht het 2e beginnen. In de vorige ontmoeting tussen deze twee teams werd er door de Nijmegenaren met pijn en moeite met een minimaal verschil gewonnen van het ervaren Wageningen, dat wilde coach Marc deze keer graag anders zien: snel een verschil op het scorebord krijgen en de tegenstander direct ontmoedigen. Novio 2 kwam snel 2-0 voor, Tjeu blokte zijn tegenstander snoeihard, maar het team was vervolgens niet in staat Wageningen kapot te spelen. Even later stond het alweer 4-4, pakte Wageningen zelfs het initiatief over tot 4-6, wat vervolgens door Tjeu en Sanne weer werd weggepoetst: 6-6. Wageningen wist zich tot aan de rust steeds aan de goede kant van de score te spelen, Novio had veel moeite om het spel van de gasten voldoende te ontregelen, maar door opnieuw doelpunten van Tjeu en Sanne gingen de ploegen rusten met een stand van 10-10. Tot 13-13 bleef het in de tweede helft gelijk op gaan, totdat Wageningen opnieuw een voorsprong van 2 punten pakte. En toen leek er een knop om te gaan bij de thuisploeg, dat liet zien écht niet wilde te verliezen. Een wissel van Wageningen pakte verrassend genoeg erg goed uit voor de thuisploeg: Michiel versierde een strafworp en maakte hem zelf mooi af, en Tom schoot er een bal in om de stand weer gelijk te trekken. Vervolgens werd vanaf 16-16 de wedstrijd beslist door een sterke fase van Novio: Stefanie en Anne schoten raak, gevolgd door nogmaals een goal van uitblinkers Tjeu en Sanne: 20-16. Het stuivertje wisselen in de laatste fase van de wedstrijd zorgde ervoor dat het nooit meer spannend werd. Eindstand 23-19, een goede overwinning waardoor Novio 2 zich verzekerd van de 3e plaats op de ranglijst. 

Dan het vlaggenschip dat aantrad tegen ODIK, de absolute grootmacht van deze poule dat nog geen enkel punt verspeelde en het kampioenschap al een tijdje op zak heeft. Met als enige missie om te proberen ODIK tot nog een puntje af te snoepen startte de thuisploeg wel goed, het was feller dan ODIK in de duels en kwam via twee schoten van Mikki op een 2-0 voorsprong. ODIK begon het toen serieuzer op te pakken, gooide meer energie in de rebound, en was bij een stand van 4-4 weer helemaal terug in de wedstrijd. En vervolgens liet ODIK ook zien wat het allemaal in huis heeft: verdedigend zat het er overal goed bij, aanvallend begon de afronding steeds beter te lopen, en het kreeg de wedstrijd heel stevig in handen. Kenmerkend was misschien nog wel de oogstrelende blok op een vrije bal van Daan, waar toch iedereen sportief voor moest applaudisseren… Van de 10 goals die nog zouden vallen voor de rust, werd er nog maar eentje bijgeteld aan Nijmeegse zijde: 5-13 was het verschil toen de ploegen de kleedkamers op zochten. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld niet echt, maar werd het verschil niet veel groter. Toen ODIK bij 8-18 voor het eerst het verschil in de dubbele cijfers kreeg vond de thuisploeg het wel genoeg: eerst schoot debutant Kacper een bal binnen, waar vervolgens Novio zelfs nog 4 keer op rij scoorde om het verschil terug te brengen tot 13-19. ODIK zette vervolgens nog één keer aan om weer uit te lopen tot 13-22, voordat Novio de eindstand nog iets draaglijker wist te maken tot 16-23. Een wedstrijd waar de winnaar al snel bekend was, maar waar Novio wel weer wat lichtpuntjes heeft kunnen vinden om mee verder te bouwen: zo lieten Mikki en Kacper zien dat ze nadrukkelijk op de deur kloppen voor meer minuten in de hoofdmacht. Na een weekendje rust volgen over 2 weken de allerlaatste wedstrijden in sporthal de Triangel, dan speelt Novio 2 tegen KVZ 3 en Novio 1 tegen MIA 1. Hopelijk zien we velen van jullie weer om het zaalseizoen samen af te sluiten. 

 

Doelpunten Noviomagum: 

Freek 5x, Mikki 5x, Esther 2x, Cristel 1x, Daan 1x, Kacper 1x, Mark 1x