Noviomagum neemt punten mee uit Vroomshoop 

Een weekend van uitersten voor de selectie van Noviomagum: het 2e moest op bezoek bij de nog ongeslagen koploper DVO 4, terwijl het 1e af reisde naar Vroomshoop om te spelen tegen de nog puntloze hekkensluiter TOP. Voor het 2e dus de mogelijkheid om de koploper een hak te zetten, en voor het 1e een kans om zich definitief veilig te spelen. 

Allereerst het 2e. Dat wist van tevoren dat het een zware kluif zou krijgen aan DVO 4, maar ook dat het met minder druk vrijuit zou kunnen korfballen in vergelijking met de thuisploeg. De beginfase van de wedstrijd ging lang gelijk op, met wisselend het initiatief voor beide ploegen, tot een 4-4 tussenstand. DVO sloeg vervolgens voor het eerst een gat van twee goals, dat door Hanna vakkundig weer werd weggewerkt tot 6-6. Maar DVO liet het daar niet bij zitten, sloeg onmiddellijk nog een gat, wat Novio dit keer niet meer voor de rust gerepareerd kreeg. Die zou uiteindelijk met een stand van 13-9 bereikt worden. Nog geen man overboord natuurlijk, maar Novio 2 wist dat het in de tweede helft niet makkelijk zou worden om dit gat weer van de koploper af te pakken. Dus zou de tweede helft zowel aanvallend als verdedigend beter moeten. Tot 16-12 bleef het gaatje even groot in het voordeel van DVO, totdat de thuisploeg definitief de wedstrijd besliste in een zeer sterke periode. Novio 2 wist toen nauwelijks meer mee te scoren, waardoor DVO vanaf 16-12 maar liefst 9 van de volgende 10 doelpunten zou maken: 25-13. Hierdoor was de beslist uiteraard beslist, en zou deze eindigen in een stand van 26-15. Jammer voor Novio 2, dat lang goed mee kon met de lijstaanvoerder, maar uiteindelijk niet lang genoeg mee kon scoren om aanspraak te maken op de punten. 

Dan het 1e. Die wisten voor aanvang van de wedstrijd dat het een goede kans had op de overwinning, maar ook dat TOP door hun opportunistische spel en wisselend succes in de afronding zomaar een lastige horde kon worden als je in de verdediging niet attent zou blijven. Novio startte goed aan de wedstrijd: tot 2-3 bleef het nog dicht bij elkaar, voordat Novio door hard te werken (onder andere door twee keer de bal bij het uitverdedigen terug te halen) tweemaal een serie van 4 goals op rij maakte, tegenover slechts eentje voor TOP: 3-11. De ploeg verdedigde goed genoeg om TOP vaak van grote afstanden te laten schieten, en was bij vlagen aanvallend geduldig genoeg om de goede kansen uit te spelen. Enige smet op de eerste helft (naast een harde blok op Tom…) met dit duidelijke overwicht waren de twee goals die de ploeg vlak voor de rust moest incasseren, wat leidde tot een 7-13 ruststand. Met dit verschil op het scorebord was het zaak om op dezelfde manier door te gaan zodat er bij TOP geen hoop op een uitglijder van de Nijmegenaren zou ontstaan. In een weinig enerverende tweede helft lukte dit ook, hoewel Novio zelf niet meer in staat was om het gat te vergroten. Met een tussenstand tot 11-17 was het verschil dus nog even groot gebleven, totdat Novio met een klein sprintje nog iets verder uit wist te lopen tot 12-22, waarbij zowel Mark als Freek beiden lieten zien een wegvallende doorloopbal keurig met één hand af te kunnen maken. Het laatste woord was aan TOP, waardoor de eindstand 13-22 zou worden. Een keurige overwinning voor de ploeg uit Nijmegen, behaald zonder groots te spelen. Na een week pauze wordt de competitie hervat, dan speelt het 2e tegen DOS-WK 2, en treedt onze hoofdmacht aan tegen die van Telstar uit Hoevelaken. We hopen jullie allemaal te zien in de Triangel! 

 

Doelpunten Noviomagum: 

Freek 6x, Mikki 5x, Kirsten 3x, Cristel 2x, Mark 2x, Esther 1x, Karien 1x, Peta 1x, Tom 1x