Noviomagum lijdt eerste nederlaag in Nijverdal 

In de derde wedstrijdronde moest de selectie van Noviomagum een uitwedstrijd spelen in het pittoreske Nijverdal, tegen de selectie van NKC’51. Beide teams van de gastheren hadden zowel een winst als een verliespartij in hun eerdere rondes, dus moeilijk in te schatten hoe groot de uitdaging zou zijn voor de Nijmegenaren om de punten mee terug naar huis te kunnen nemen. 

Zoals gebruikelijk eerst de reserveteams. Bij Novio een opvallende naam in de basis acht: Kacper, Pools international die vorige week was aangesloten bij de selectie, mocht voor het eerst het rood-zwart dragen en zodoende zijn officiële debuut maken. Novio 2 begon goed aan de wedstrijd, met goals van Mikki en Anne liep het snel uit naar 1-3, maar vanaf toen begon het moeizamer te lopen. NKC’51 kwam zelfs weer op voorsprong, wat nog gerepareerd werd door Sanne, opnieuw Mikki, en een prachtige eerste goal voor Kacper (een mooie doorloopbal met één hand) tot 6-6. Maar daarna sloeg NKC’51 een grotere slag, de doelpunten vielen niet meer voor Novio, en het keek met de rust tegen een 10-8 achterstand aan. Een frustrerende eerste helft, als Novio 2 haar niveau had gehaald waar het toe in staat is zou het eigenlijk niet zoveel moeite moeten hebben met deze tegenstander, tijd dus om de tweede helft alle remmen los te gooien en zich terug te knokken in de wedstrijd. En binnen 1 minuut in de tweede helft lukte dit: Kacper en Tjeu trokken de stand weer gelijk. Vervolgens ontspon zich een zeer gelijk opgaande strijd tot 14-14. De sterk invallende Lieke leek vervolgens Novio 2 naar de overwinning te helpen: eerst met twee goals voor een 14-16 voorsprong, en nadat NKC’51 dit weer gelijk trok opnieuw met een doorloopbal voor een 16-17 voorsprong. NKC’51 2 wist ook dit weer te repareren, en kreeg zo iedereen op het puntje van de stoel. En toen een magische slotfase. Debutant Kacper schoot Novio vlak voor het einde met zijn 4e goal van de wedstrijd weer op voorsprong, waarna NKC’51 nog een discutabele vrije bal kreeg in de slotseconden om het alsnog gelijk te trekken. Daar had Lieke absoluut geen zin in: die blokte het schot snoeihard, en Novio had de 2 punten binnen! Een zeer spannende wedstrijd, waarin het tweede zich knap door de worstelingen heen wist te slaan naar de overwinning. En natuurlijk een mooi debuut voor Kacper, die de winnende treffer maakte. 

Na dit zinderende einde de vlaggenschepen. De eerst helft zou heel lang zo gelijk opgaan als maar kan: tot 7-7 scoorden de ploegen om en om, waar het Novio was dat steeds op voorsprong kwam, en NKC’51 elke keer wist aan te haken. Eric toonde zich een plaag voor zijn tegenstander, hij had er toen al 4 inliggen. Tot 9-9 bleef het gelijk opgaan, maar vlak voor de rust sloeg NKC’51 een belangrijk gaatje naar 11-9. En hoewel het op het scorebord niet veel lijkt, voelde het wel zo. De afronding aan de zijde van de Nijmegenaren was zeker niet om over naar huis te schrijven, het had ongelooflijk veel kansen nodig voordat de bal dan eindelijk door het mandje viel. Zou in de tweede helft het rendement nog omhoog gaan? In de beginfase werden de heren nog wat gehusseld met behulp van een drietal wissels om Freek en Mark van vak te laten wisselen. Maar het was NKC’51 dat juist zou uitlopen naar 16-12. Toen gaf Novio nog één keer alles om naast de gastheer te kunnen komen: via Mark, Kirsten en Freek werd het 17-15. Mark scoorde nogmaals een afstandsschot voor de 17-16, Novio had het bijna voor elkaar! Maar een ongelukkige overtreding op de achterlijn werd door NKC’51 hard afgestraft: de gegeven vrije bal werd zuiver binnen geschoten en zorgde ervoor dat Novio niet de kans kreeg om de gelijkmaker te maken. Sterker nog: nog een tweetal dode spelmomenten beslisten daarna de wedstrijd, via een vrije bal en een strafworp kwam NKC’51 vlak voor het einde op een beslissende 20-16 voorsprong. Eric schoot nog 2 ballen binnen om het verschil te verkleinen, maar het mocht niet meer baten. Met een 20-18 eindstand dropen de Nijmegenaren teleurgesteld af, wetende dat het zeker niet met scherp schoot (15%…), en zichzelf zo  geen kans gaf op de overwinning. Dat zal ook het grote verbeterpunt moeten zijn voor de komende wedstrijden: meer spelers die doelpunten maken met een hoger rendement. En aangezien we dat eerder in het seizoen wél hebben mogen meemaken, weten we in ieder geval duidelijk dat dat mogelijk is! Volgende week is de eerste kans om dit te laten zien: Novio 2 ontvangt dan DVO 4, en Novio 1 kruist de degens met TOP (V). We hopen jullie allemaal te zien in sporthal de Triangel! 

 

Doelpunten Noviomagum: 

Eric 7x, Kirsten 4x, Daan 3x, Freek 2x, Mark 2x