Noviomagum herstelt zich tegen TOP (V) 

Op de eerste écht koude zaterdag van het jaar was het tijd voor speelronde 4 van de zaalcompetitie. Noviomagum 2 trad in de Triangel aan tegen DVO 4, terwijl Novio 1 de degens zou kruisen met TOP (V). Voor Novio 2 een belangrijke wedstrijd als het bovenin mee wil draaien in de competitie, DVO begon als trotse koploper zonder puntverlies. Voor het 1e een kans om zich te revancheren voor het verlies van vorige week, TOP stond aan de start van de wedstrijd nog puntloos onderaan de ranglijst. 

Zoals altijd eerste het 2e. Dat begon furieus, uit de eerste aanval schoot Matthieu gelijk binnen en klonk de eerste keiharde muziek uit het soundboard (dat wellicht wel wat verfijnd kan worden…) door de zaal. DVO pareerde ook snel, maar zag Novio later weer een voorsprong pakken op 3-2, opnieuw door Matthieu. Toen deelden de gasten hardere klappen uit: 4 goals op rij maakten de Bennekommers en Novio leek de grip te verliezen. Via goals van Cris, Kacper (weer een weergaloze doorloopbal), Peta, Matthieu en Anne kwam Novio weer met 8-7 aan de goede kant van de score. Na een extreem chaotische slotseconde (Tjeu bevond zich volgens DVO onrechtmatig in het andere vak) waarbij 7 van de 8 spelers verbaasd stonden te kijken wat er allemaal gebeurde, schoot de 8e persoon de gelijkmaker gewoon binnen voor DVO: 10-10 werd de ruststand. Nog alle kans dus om de koploper in eigen huis te kunnen pakken! Maar een kwartier na de rust leek DVO opnieuw een duidelijke slag te slaan: weer 4 goals op rij voor de gasten en het stond 11-15. Novio 2 gaf niet op, knokte zich tot 16-17 nog bijna naast DVO, maar moest helaas toch zijn meerdere erkennen in de lijstaanvoerder uit Bennekom. Bij een stand van 17-19 scoorde de ploeg nogmaals 4x op rij tot 17-23, en de wedstrijd was beslist. Einduitslag was een terechte 19-24 nederlaag. Eventuele kampioensaspiraties kunnen voorlopig de ijskast in, voornamelijk het zuivere herenkwartet van DVO leerde Novio 2 een harde les in effectiviteit. 

Dan de hoofdmacht. Na een wat verlegen voorstelrondje begon de kans op herstel voor het 1e team dat na een gelijkspel en een verliespartij wel weer behoefte had aan een overwinning. Na een vroege 1-2 achterstand leek Novio ook snel hiernaartoe te werken: 6 goals achter elkaar van de thuisploeg uit 5 verschillende handen leidde tot een 7-2 voorsprong. Maar wie dacht dat het een makkelijke middag zou worden had het voorlopig mis. Het zeer opportunistisch spelende TOP bleef de vroeg genomen schoten van zeer grote afstand maar raak schieten en haakte gewoon weer aan bij Novio. Mark scoorde tweemaal, maar moest tussendoor ook zelf twee goals incasseren, waarna TOP met nóg twee doelpunten bijna naast de gastheren kwam. Vlak voor de rust kwam Novio met een kleine sprint vervolgens op 14-10 en leek het gat geslagen, maar een zwakke fase van de thuisploeg leidde ertoe dat TOP met 4 goals op rij dat toch nog dicht kreeg: 14-14 met de rust. Grote onvrede bij de mopperende thuisploeg: het kwaliteitsverschil tussen Novio en TOP was toch veel groter? Maar ja, je moet dat wel in de stand uitdrukken. En daarbij hielp het commentaar op elkaar ook niet, je zult het toch, zoals Wilco al jaren preekt, samen moeten doen. In de tweede helft pakte Novio het veel beter op, vanaf 15-15 was er een sterke fase waarin het uitliep naar 21-16. Vervolgens gaf de ploeg nog hardere klappen met de zweep en liep het nóg verder uit naar 25-17. Het spel en rendement dat TOP in de eerste helft speelde bleek niet vol te houden voor 50 zuivere speelminuten, en het zag steeds meer van grote afstand gemiste schoten opgeraapt worden door de Nijmegenaren. Dit gaf Wilco nog de kans om absolute uitblinker Mark een applauswissel te geven, Daan kwam voor hem in het veld. En ook Cristel mocht nog een paar minuten invallen. De supersubs zorgden er met de laatste twee goals vervolgens voor dat alle 10 spelers op het scorebord kwamen, én dat voor eerst dit zaalseizoen de 30 goals werd gepasseerd: eindstand 31-22. Een verdiende, maar stiekem toch moeilijkere overwinning dan deze uitslag doet vermoeden. Goed om te zien dat de ploeg zich wist te herstellen van een haperende eerste helft. Volgende week zijn er weer uitwedstrijden: Novio 2 gaat op bezoek bij Wageningen 6, terwijl het 1e een zware wedstrijd tegemoet kan zien bij de nog foutloze koploper ODIK. 

 

Goals Noviomagum: 

Mark 7x, Freek 5x, Eric 4x, Rein 4x, Esther 3x, Karien 2x, Kirsten 2x, Lieke 2x, Cristel 1x, Daan 1x