Noviomagum haalt op overtuigende wijze vier punten binnen 

Voor de selectie van Noviomagum is het met een blik op de ranglijst duidelijk dat het zaalseizoen er wel op zit: beide selectie teams zullen ergens in het midden van de ranglijst eindigen en kunnen de laatste paar wedstrijden gebruiken om het huidige spel te verbeteren en nieuwe dingen te proberen. Voor het 2e zou dat dit weekend gebeuren tegen DOS-WK 2, het 1e trad in Hoevelaken aan tegen Telstar. 

Zoals altijd eerst het 2e. Tegenstander DOS-WK 2 bevond zich een stuk lager op de ranglijst dan de Nijmegenaren, en coach Marc gaf als opdracht mee om fel te starten en snel een gat te slaan met de Enschedeërs om duidelijk te maken dat Novio 2 de punten op kwam halen. Dat had de ploeg goed in de oren geknoopt, de eerste drie aanvallen leverden allemaal een doelpunt op, met als hoogtepunt de doorloopbal van Cris met een mooie halve draai in de lucht: 0-3. Tot een 4-6 tussenstand bleef DOS-WK nog in de buurt, maar vervolgens werd Noviomagum veel sterker, controleerde het de wedstrijd en liep het ver uit tot een 5-11 ruststand, met twee mooie enkelhandige doorloopballen van Matthieu als highlights. Enige verbeterpunt voor de tweede helft werd scherper afronden, want het rendement was met 11 goals uit 70 (!) pogingen in de eerste helft nog geen ruime voldoende. De tweede helft was qua spelbeeld hetzelfde, en met een serie van maar liefst 7 goals op rij maakte Novio het verschil nog groter tot 7-20. Tjeu en Michiel mochten beiden nog invallen, en zouden eindigen als de “mannen van 100%”, beiden gooiden hun enige poging direct door de korf. Eindstand na zestig minuten was een royale 10-24 overwinning. 

Dan het 1e, dat laat op de avond, maar met een goede dosis pannenkoeken in de maag, aantrad tegen Telstar. Telstar kan de punten nog goed gebruiken, terwijl er voor Novio zoals gezegd op de ranglijst niet veel meer te halen valt. Het begin van de wedstrijd ging gelijk op tot 3-3, maar toen kreeg Novio wat meer grip op de wedstrijd: Daan schoot raak, Rein scoorde een prachtige omdraaibal in de zoemer van de schotklok, en ook Mark gooide er eentje van afstand in voor een gaatje naar 3-6. Telstar had veel moeite met het scoren van veldgoals, bleef door het forceren van strafworpen nog enigszins in de wedstrijd, maar met nog 3 goals zette Daan de ruststand van 6-10 op het scorebord. Weinig goals om van te smullen, wat ook het idee gaf dat het gat van 4 groter leek dan het eigenlijk was. Maar dus wel een basis voor een interessante tweede helft. In het begin van de tweede helft bleef het stuivertje wisselen: invaller Mikki en Mark scoorden allebei waardoor er een 8-12 op het scorebord stond, voordat Freek met een doorloopbal en een strafworp het gat wist te vergroten naar zes goals. Nu werd het zaak voor Telstar om snel dichterbij te komen, maar de ploeg kreeg het maar niet voor elkaar om een doelpuntenserie neer te zetten en Novio aan het wankelen te krijgen. Hierdoor kon de teruggekeerde Eric invallen en gaan jagen op een doelpuntje. Na nog een mooie doorloopbal van Freek met één hand werd het 9-16, voordat Telstar eindelijk wat terug kon komen tot 13-16. Dit werd echter vakkundig gepareerd door Mikki, Freek en Daan, en dat besliste bij 13-19 de wedstrijd. Na wat goals over en weer onderschepte Novio met nog enkele seconden op de klok te bal, bracht hem naar de middenlijn, waar Karien mocht beslissen wie van de aanvallers een poging mocht gaan doen in de slotseconde. Karien koos voor Freek vanaf de middenstip, die gooide hem in de slotseconde omhoog, en met het geluid van de zoemer en de juiste inschatting van Eric (“Hoppa, zit al!”) vloog de bal nog door de korf ook: 15-22! Een fijne overwinning voor Novio, waar het voor grote delen van de wedstrijd de touwtjes stevig in handen had. Hopelijk kunnen ze dat vertrouwen meenemen naar volgende week, wanneer kampioen ODIK naar Nijmegen komt. Dan kunnen we opnieuw kijken wat onze ploeg tegen de koploper (die nog geen punten verloren heeft deze competitie) waard is. Daarvoor Novio 2 tegen een concurrent in de middenmoot Wageningen 6. Hopelijk tot dan! 

 

Doelpunten Noviomagum: 

Daan 8x, Freek 7x, Kirsten 2x, Mark 2x, Mikki 2x, Rein 1x