Over Noviomagum

Wat is korfbal?

Korfbal, de familiesport bij uitstek, is vanaf de oprichting in 1903 uitgegroeid naar een sport waarbij aan de top keihard wordt gepresteerd en Nederland al een aantal jaar regerend wereldkampioen is. Dat samen sporten komt bij jong en oud nog eens dubbel tot uiting doordat korfbal, als enige teamsport volledig gemengd gespeeld word. Per team net zoveel jongens als meisjes en net zoveel mannen als vrouwen. En voor allemaal gelden dezelfde spelregels.

De jeugd heeft de toekomst. Vanaf een jaar of vijf zijn de jonkies al welkom. Samen met vriendjes en vriendinnetjes maken zij bij de welpen spelenderwijs kennis met het korfbal. Plezier maken staat voorop en toch, zonder dat zij het in de gaten hebben, wordt handigheid verkregen in het spelen met de bal.

Noviomagum is de oudste, grootste en best presterende korfbalvereniging in Nijmegen. in 1911 is de vereniging opgericht voor jong en oud, voor man en vrouw, voor recreanten en fanatiekelingen. Er wordt getraind op woensdag en vrijdag door de senioren en de oudere jeugd. De jongere jeugd traint alleen op vrijdag. Op zaterdag worden er wedstrijden gespeeld door de jeugd en op zondag door de senioren. Naast korfbal worden er veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zo gaan we elk jaar op kamp en is er een playbackshow. Hiernaast worden uiteraard nog veel meer leuke middagen georganiseerd.

Naar ons veld:

Sportpark D’Almarasweg-zuid
D’Almarasweg 33
6525 DW Nijmegen
Telefoon: 06 132 66 751

Route auto: Vanaf de A325 over de Waalbrug rechtdoor. Op de Oranjesingel de borden richting Groesbeek volgen. Op de Groesbeekseweg voor het bord “Heilige Landstichting” rechtsaf (d’Almarasweg), over het spoor 1e ingang links.

Vanaf de A326 (Wijchen) Nijmegen richting centrum volgen. Na “NXP” bij verkeerslichten rechtsaf, weg door Jonkerbos, zie hieronder.

Vanaf A73 knooppunt Neerbosch recht door Nijmegen in rijden. Neerboscheweg rechtdoor, weg door Jonkerbos rechtdoor, Grootstalselaan rechtdoor, Scheidingsweg na ± 1500 m linksaf (Driehuizerweg), 2e weg rechts (d’Almarasweg) ± 100 m voor spoor ingang links.

Route OV: Vanaf station NS: Met de lijndienst richting Groesbeek. Op de Groesbeekseweg halte voorbij Huize Joachim en St. Anna uitstappen en de weg volgen tot ANWB-bord Heilig Landstichting, hiervoor rechtsaf d’Almarasweg volgen. Over de spoorwegovergang eerste ingang van het sportpark linksaf.

Naar de zaal:

Sporthal De Triangel

Griftdijk Noord 9B

6663 AA  Lent

Routebeschrijving:

Route auto: (A325). Neem Afslag Lent en sla direct rechtsaf de Griftdijk op.

Route OV: (lijn 30 & 31). De hal ligt op 400m Noord-West van station Nijmegen-Lent

Trainingstijden, bezetting commissies en contributie

Voor informatie over trainingstijden, bezetting commissies (inclusief contact-informatie) en contributie, klik hier.

Meepraten?
Draag gerust bij!